[BUGFIX] Shared defaults for CE wizard using TCAdefaults 18/15118/7
authorJigal van Hemert <jigal@xs4all.nl>
Thu, 27 Sep 2012 19:42:19 +0000 (21:42 +0200)
committerPhilipp Gampe <philipp.gampe@typo3.org>
Fri, 5 Jul 2013 21:53:03 +0000 (23:53 +0200)
The page TSconfig settings for the New Content Element wizard have
a higher priority than the user TSconfig TCAdefaults. Settings which
are not different for each CE type should be set in TCAdefaults. If
they are set in the tt_content_defVals the values will be different
if the editor selected the right CE type directly than if the editor
switched CE type.

Change-Id: I8b84b3059b17f88a3d674b6faae889844cae9c67
Fixes: #41434
Releases: 6.2, 6.1, 6.0
Reviewed-on: https://review.typo3.org/15118
Reviewed-by: Philipp Gampe
Tested-by: Philipp Gampe
typo3/sysext/cms/ext_localconf.php

index 9659251..66e5bf1 100644 (file)
@@ -8,6 +8,7 @@ if (!defined('TYPO3_MODE')) {
        options.saveDocNew.pages = 0
        options.saveDocNew.sys_file = 0
        options.disableDelete.sys_file = 1
+       TCAdefaults.tt_content.imagecols = 2
 ');
 \TYPO3\CMS\Core\Utility\ExtensionManagementUtility::addPageTSConfig('
 mod.wizards.newContentElement {
@@ -46,7 +47,6 @@ mod.wizards.newContentElement {
                                description = LLL:EXT:cms/layout/locallang_db_new_content_el.xml:common_imagesOnly_description
                                tt_content_defValues {
                                        CType = image
-                                       imagecols = 2
                                }
                        }
                        bullets {