Follow-up to #7942: allowing the introduction package (no typo_db configured yet...
authorErnesto Baschny <ernst@cron-it.de>
Thu, 18 Nov 2010 03:02:59 +0000 (03:02 +0000)
committerErnesto Baschny <ernst@cron-it.de>
Thu, 18 Nov 2010 03:02:59 +0000 (03:02 +0000)
git-svn-id: https://svn.typo3.org/TYPO3v4/Core/trunk@9483 709f56b5-9817-0410-a4d7-c38de5d9e867

t3lib/config_default.php

index 1cffb2b..3cfd10a 100644 (file)
@@ -441,7 +441,7 @@ require(PATH_typo3conf.'localconf.php');
  * and both settings need to be adjusted for UTF-8 in order to work properly
  */
        // If this value is -1 then the setting has not been modified in localconf.php
-if ($TYPO3_CONF_VARS['BE']['forceCharset'] == '-1') {
+if ($TYPO3_CONF_VARS['BE']['forceCharset'] == '-1' && $typo_db) {
        if (t3lib_div::compat_version('4.5')) {
                        // 1) no option was set in localconf.php but the Update Wizard
                        //    was already used, so the admin is knowing what he's doing,
@@ -454,7 +454,7 @@ if ($TYPO3_CONF_VARS['BE']['forceCharset'] == '-1') {
                        'Please proceed to the Update Wizard in the TYPO3 Install Tool to update your configuration.');
        }
 
-} elseif ($TYPO3_CONF_VARS['BE']['forceCharset'] !== 'utf-8') {
+} elseif ($TYPO3_CONF_VARS['BE']['forceCharset'] !== 'utf-8' && $typo_db) {
        t3lib_div::deprecationLog('This TYPO3 installation does not enforce the UTF-8 character set.' . chr(10) .
                'Everything other than UTF-8 is deprecated since TYPO3 4.5.' . chr(10) .
                'The DB, its connection and TYPO3 should be migrated to UTF-8 therefore. Please check your setup.');
@@ -462,13 +462,13 @@ if ($TYPO3_CONF_VARS['BE']['forceCharset'] == '-1') {
 
 
        // If this value is -1 then the setting has not been modified in localconf.php
-if ($TYPO3_CONF_VARS['SYS']['setDBinit'] == '-1') {
+if ($TYPO3_CONF_VARS['SYS']['setDBinit'] == '-1' && $typo_db) {
        if (t3lib_div::compat_version('4.5')) {
                        // 1) no option was set in localconf.php but the Update Wizard
                        //    was already used, so the admin is knowing what he's doing,
                        // 2) a new installation with the new default value
                $TYPO3_CONF_VARS['SYS']['setDBinit'] = 'SET NAMES utf8';
-       } elseif (TYPO3_enterInstallScript !== '1') {
+       } elseif (TYPO3_enterInstallScript !== '1' && $typo_db) {
                        // The value needs to be set in localconf.php
                die('This installation was just upgraded to TYPO3 ' . TYPO3_branch . '. In this version, some default settings have changed.<br />' .
                        'You can continue to use your settings by specifying the former default values in localconf.php.<br />' .
@@ -476,7 +476,7 @@ if ($TYPO3_CONF_VARS['SYS']['setDBinit'] == '-1') {
        }
 
        // Only accept "SET NAMES utf8" for this setting. Otherwise, a deprecation warning will be issued.
-} elseif (!preg_match('/SET NAMES utf8/', $TYPO3_CONF_VARS['SYS']['setDBinit'])) {
+} elseif (!preg_match('/SET NAMES utf8/', $TYPO3_CONF_VARS['SYS']['setDBinit']) && $typo_db) {
                // TODO: Add a link to a website with more information here
        t3lib_div::deprecationLog('This TYPO3 installation is using the $TYPO3_CONF_VARS[\'SYS\'][\'setDBinit\'] property with the following value:' . chr(10) .
                $TYPO3_CONF_VARS['SYS']['setDBinit'] . chr(10) . chr(10) .