[BUGFIX] Preview images not rendered in Web > Page view on Windows systems
authorNicole Cordes <n.cordes@biz-design.biz>
Fri, 21 Sep 2012 19:39:34 +0000 (21:39 +0200)
committerHelmut Hummel <helmut.hummel@typo3.org>
Sun, 30 Sep 2012 13:41:09 +0000 (15:41 +0200)
commitd967075ed7b44c4a020c8dde141b3e2fdd969019
treed8d3982bf69137f428ab89fbe6f3eea2113c0027
parentc9558789f7c7527d4a3e616c31e9c57b4d1ab3d6
[BUGFIX] Preview images not rendered in Web > Page view on Windows systems

In Web > Page view the preview images are not rendered on Windows systems.
This is due to failing functions in class
TYPO3\CMS\Core\Utility\PathUtility. Basically it's an issue with forward
and backward slashes. In the class the constance DIRECTORY_SEPARATOR is
used which is on Windows systems a backward slash. Normally paths in TYPO3
are converted to use forward slashes and here is the existing problem.

This patch removes the constance in some functions (which are nessessary
for preview images) and makes sure all pathes are converted to unix style.
Than processing can use forward shlashes and carry on.

Change-Id: If7b443e5180e26ceb089a5b47c1631c4c7eb21c1
Fixes: #41204
Releases: 6.0, 4.7
Reviewed-on: http://review.typo3.org/14873
Reviewed-by: Anja Leichsenring
Tested-by: Anja Leichsenring
Reviewed-by: Georg Ringer
Tested-by: Georg Ringer
Reviewed-by: Simon Schaufelberger
Tested-by: Simon Schaufelberger
Reviewed-by: Helmut Hummel
Tested-by: Helmut Hummel
typo3/sysext/core/Classes/Utility/PathUtility.php
typo3/sysext/core/Tests/Unit/Utility/PathUtilityTest.php