[BUGFIX] Show loading label while scanning broken extensions
[Packages/TYPO3.CMS.git] / .travis.yml
index 4ee44be..241f9b2 100644 (file)
@@ -1,12 +1,25 @@
 language: php
 
-php:
-  - 5.3
-  - 5.4
-  - 5.5
+node_js:
+    - "0.10"
 
-env:
-  - DB=mysql
+matrix:
+  fast_finish: true
+
+  include:
+    - php: 7
+      env: UNIT_TESTS=yes FUNCTIONAL_TESTS=yes JSUNIT_TESTS=yes PHP_LINT=yes XLF_CHECK=yes SUBMODULE_TEST=yes
+
+sudo: false
+
+addons:
+  apt:
+    packages:
+      - parallel
+
+cache:
+  directories:
+    - $HOME/.composer/cache
 
 services:
   - memcached
@@ -14,46 +27,67 @@ services:
 
 notifications:
   irc:
-    - "irc.freenode.net#typo3-cms"
-  email:
-    - typo3-team-core@lists.typo3.org
+    channels:
+      - "irc.freenode.net#typo3-cms"
+    on_success: change
+    on_failure: always
+    use_notice: true
+  slack:
+    rooms:
+      secure: nHWVTPyG3CQWIcYA1LASS11dD0/NBcmrAyr3xxQW0XYtH47ZUKRlEtxrVLuL7ptciNwMbfZgsiRQ1QGWDerHUlBkg0iwRxpUZgeylzWaiXsHFVAp2IBfEX54KrWeYm9gewIBDDtnp+sLgpXGgmpIs2bAGkZe5129UsUExoWh0+g=
+    on_success: change
+    on_failure: always
+  webhooks:
+    urls:
+      - http://www.t3bot.de/hooks/travis/index.php
+    on_success: always
+    on_failure: always
+    on_start: never
 
 before_script:
+  - phpenv config-rm xdebug.ini
+  - echo "extension = memcached.so" >> ~/.phpenv/versions/$(phpenv version-name)/etc/php.ini
+  - echo "extension = redis.so" >> ~/.phpenv/versions/$(phpenv version-name)/etc/php.ini
+  - composer install
+  - export typo3DatabaseName="typo3"
+  - export typo3DatabaseHost="localhost"
+  - export typo3DatabaseUsername="root"
+  - export typo3DatabasePassword=""
+
+script:
   - >
-    if [[ "$TRAVIS_PHP_VERSION" != "5.5" ]]; then
-        echo "extension = apc.so" >> ~/.phpenv/versions/$(phpenv version-name)/etc/php.ini;
-        echo "apc.enable_cli=1" >> ~/.phpenv/versions/$(phpenv version-name)/etc/php.ini;
-        echo "apc.slam_defense=0" >> ~/.phpenv/versions/$(phpenv version-name)/etc/php.ini;
+    if [[ "$UNIT_TESTS" == "yes" ]]; then
+      ./bin/phpunit -c typo3/sysext/core/Build/UnitTests.xml
     fi
+
   - >
-    if [[ "$TRAVIS_PHP_VERSION" != "5.5" ]]; then
-        pecl install igbinary > /dev/null;
+    if [[ "$FUNCTIONAL_TESTS" == "yes" ]]; then
+      ./typo3/sysext/core/Build/Scripts/splitFunctionalTests.sh 14
+      parallel --jobs 4 -a <(seq 0 13) --gnu './bin/phpunit -c typo3/sysext/core/Build/FunctionalTests-Job-{}.xml'
     fi
-  - echo "extension = memcache.so" >> ~/.phpenv/versions/$(phpenv version-name)/etc/php.ini
-  - echo "extension = redis.so" >> ~/.phpenv/versions/$(phpenv version-name)/etc/php.ini
-  - sudo apt-get install parallel
-  - composer self-update
-  - composer --dev install
-  - mkdir -p uploads typo3temp typo3conf/ext
 
-script:
   - >
-    echo;
-    echo "Running unit tests";
-    ./bin/phpunit --colors -c typo3/sysext/core/Build/UnitTests.xml
+    if [[ "$JSUNIT_TESTS" == "yes" ]]; then
+      cd Build && npm update -g npm && npm install && cd ..
+      ./Build/node_modules/karma/bin/karma start typo3/sysext/core/Build/Configuration/JSUnit/karma.conf.js --single-run
+    fi
+
   - >
-    echo;
-    export typo3DatabaseName="typo3";
-    export typo3DatabaseHost="localhost";
-    export typo3DatabaseUsername="root";
-    export typo3DatabasePassword="";
-    grep directory typo3/sysext/core/Build/FunctionalTests.xml | awk '{print $1}' | sed 's%<directory>\(\.\./\)*\(typo3/sysext.*\)</directory>$%\2%g' | parallel --gnu 'echo; echo "Running functional {} tests"; ./bin/phpunit --colors -c typo3/sysext/core/Build/FunctionalTests.xml {}'
+    if [[ "$PHP_LINT" == "yes" ]]; then
+      find typo3/ -name \*.php -not -path "vendor/*" | parallel --jobs 6 --gnu php -d display_errors=stderr -l {} > /dev/null \;
+    fi
+
   - >
-    echo;
-    echo "Running php lint";
-    /bin/bash -c "
-        if ! find typo3/ -name \*.php | parallel --gnu 'php -l {}' > /tmp/errors 2>&1; then
-            grep -v \"No syntax errors detected in\" /tmp/errors;
-            exit 99;
+    if [[ "$XLF_CHECK" == "yes" ]]; then
+      ./typo3/sysext/core/Build/Scripts/xlfcheck.sh
+    fi
+
+  - >
+    if [[ "$SUBMODULE_TEST" == "yes" ]]; then
+      /bin/bash -c "
+        if [[ `git submodule status 2>&1 | wc -l` -ne 0 ]]; then
+          echo \"Found a submodule definition in repository\";
+          exit 99;
         fi
-    "
\ No newline at end of file
+      "
+    fi